Grønn vårsalat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Grønn vårsalat

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Salat Enkelt Friskt Forrett Tilbehør

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

 

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Gjøkesyre - Oxalis acetosella

Ingrediens

Dressing:

1 ss sukker

1 ts lys hvitvinseddik

2-3 ss kaldpresset olivenolje eller granskuddolje (se side 54)

salt etter smak

 

Fremgangsmåte

Bruk bare grønne ingredienser i ulike fargesjatteringer, for eksempel isbergsalat, frisésalat, hjertesalat, skvallerkålskudd, grønne aspargestopper, rucola, strimler av agurk og grønn paprika, skiver av grønne syrlige epler med skall, gjøkesyreblader og -blomster. Lag en litt søt dressing til salaten som har mye syre og friskhet i seg.

Drypp dressingen oppå salaten uten å blande i – la oljedråpene skinne urørt i det grønne!