Grønnsaksburger med tang | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Grønnsaksburger med tang

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter

Tilberedning: Grille og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

tang blæretang burger hamburger vegetar vegan

Om oppskriften

En fin burger for den som ønsker et vegansk alternativ. Tangen bidrar som bindemiddel og tilfører  næringsstoffer og umami. Grønnsaksskrellet er fint å lage kraft av. Se oppskrift: tingmedtang.no/gronsakskraft-med-tang-eller-tare/

Oppskriften er laget av Ting med Tang, på nettsiden tingmedtang.no ligger det mange oppskrifter med tang og tare.

Sankeråvare

Blæretang - Fucus Vesiculosus

Ingrediens

Sankeråvare:

Bæretang –   Fucus Vesiculosus

Ingredienser:

1 dl finhakket fersk blæretang

3 dl grovrevet gulrot

2 dl grovrevet sellerirot

1 dl grovrevet søtpotet

1 dl grovrevet løk

1 dl finkuttet purre

½ stk buljongterning

1 dl hvetemel

3 ss havregryn

½ ts Salt

½ ts Pepper

½ ts Paprikapulver

Koriander eller løpestikke – tørket eller fersk  – kan erstattes med nyttevekster

Olje – til steking

Fremgangsmåte

Rens og kutt opp blæretangen i små biter, gjerne med saks

Rasp grønnsakene

Bland ingrediensene i en bolle

Finrasp buljongterningen og bland inn

Tilsett mel, havregryn og krydder. Brukes fersk koriander, løpestikke eller nyttevekster, finhakk den først

Bland godt

La blandingen hvile i 20 minutter

Del opp i porsjoner og lag hamburgere

Varm opp oljen i stekepannen og stek burgerne på middelsvarme til de har en fin overflate

Etterstekes i ovnen 20 minutter på 160 grader eller i stekepannen om en er ute og lager mat