Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter
Tilberedning: Grille og Bålmat
En fin burger for den som ønsker et vegansk alternativ. Tangen bidrar som bindemiddel og tilfører næringsstoffer og umami. Grønnsaksskrellet er fint å lage kraft av. Se oppskrift: tingmedtang.no/gronsakskraft-med-tang-eller-tare/
Oppskriften er laget av Ting med Tang, på nettsiden tingmedtang.no ligger det mange oppskrifter med tang og tare.
Blæretang - Fucus Vesiculosus
Sankeråvare:
Bæretang – Fucus Vesiculosus
Ingredienser:
1 dl finhakket fersk blæretang
3 dl grovrevet gulrot
2 dl grovrevet sellerirot
1 dl grovrevet søtpotet
1 dl grovrevet løk
1 dl finkuttet purre
½ stk buljongterning
1 dl hvetemel
3 ss havregryn
½ ts Salt
½ ts Pepper
½ ts Paprikapulver
Koriander eller løpestikke – tørket eller fersk – kan erstattes med nyttevekster
Olje – til steking
Rens og kutt opp blæretangen i små biter, gjerne med saks
Rasp grønnsakene
Bland ingrediensene i en bolle
Finrasp buljongterningen og bland inn
Tilsett mel, havregryn og krydder. Brukes fersk koriander, løpestikke eller nyttevekster, finhakk den først
Bland godt
La blandingen hvile i 20 minutter
Del opp i porsjoner og lag hamburgere
Varm opp oljen i stekepannen og stek burgerne på middelsvarme til de har en fin overflate
Etterstekes i ovnen 20 minutter på 160 grader eller i stekepannen om en er ute og lager mat