Grove flatbrød med karvefrø

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter og Høst

Hva vil du lage?: Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Carum carvi Karvefrø Bake Flatbrød

Om oppskriften

Denne oppskriften er sendt inn av Ellen T. Bøe fra Jærsoppen, Rogaland. Hun baker gjerne disse grove flatbrødene til jul, og anbefaler dem servert til spekemat og julemiddager.

Fotograf retten: Ellen T. Bøe

Fotograf planten: Hildur Hauksdottir

Sankeråvare

Karve - Carum carvi

Ingrediens

8-10 kokefaste poteter f.eks. Beate.

1 ss karvefrø

ca. 1 ts salt

ca. 1 dl sammalt hvete

ca. 1 dl havremel

litt siktet hvetemel

( glutenfritt: semper grov fibermiks, litt toro lys melblanding og litt havremel)

Fremgangsmåte

Kok potetene møre og sett de til avkjøling.

Når de er romtempererte males potetene to omganger i kjøttkvern. Tilsett deretter salt og ca 1 ss karvefrø.

Bland i litt og litt av sammalt hvete, havremel og litt hvetemel, hold igjen litt på melet i begynnelsen og spe heller på utover til deigen blir seig. Prøv om deigen er seig nok ved å trekke i den og se om den henger godt sammen. Smak på deigen om det er nok salt og karve.

Kjevles på melet klede med rillekjevle og steikes på takke.

 

Fotograf: Ellen T. Bøe

Ellen T. Bøe

Fotograf: Ellen T. Bøe