Guydon biffgryte | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Guydon biffgryte

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Poppelåkersopp Yanagi matsutake Asiatisk posjerte egg biff

Om oppskriften

Av Maki Fujisaki. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2020.

 

NB! Bilde av hovedingrediens er av sopparten Agrocybe praecox, sopparten i oppskriften er en Agrocybe cylindracea.
Begge er spiselige og begge kan brukes.

Sankeråvare

Poppelåkersopp - Agrocybe cylindracea

Ingrediens

100 g  yanagi matsutake /poppelåkersopp 

200 g biff i tynne skiver 

½ løk

2 posjerte egg

2 boller varm hvit ris

 

Buljong

70 ml dashikraft

50 ml mirin

20 -30 ml soyasaus

10 g sukker

Du kan også bruke 70 ml  “Tsuyu no moto” konsentrert suppekraft og tilsette 70 ml vann i stedet for kraftoppskriften ovenfor.

Fremgangsmåte

Skjær biffen i veldig tynne skiver og løken i tynne skiver. Separer soppene.

Legg alle buljongingrediensene eller den utvannede suppekraften i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk og la det syde i rundt 2 minutter til det er mykt.

Tilsett biff og sopp i pannen og kok på middels varme i rundt 5 minutter.

Legg de kokte ingrediensene over en bolle med ris og topp med posjert egg.