Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Av Maki Fujisaki. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2020.
NB! Bilde av hovedingrediens er av sopparten Agrocybe praecox, sopparten i oppskriften er en Agrocybe cylindracea.
Begge er spiselige og begge kan brukes.
Poppelåkersopp - Agrocybe cylindracea
100 g yanagi matsutake /poppelåkersopp
200 g biff i tynne skiver
½ løk
2 posjerte egg
2 boller varm hvit ris
Buljong
70 ml dashikraft
50 ml mirin
20 -30 ml soyasaus
10 g sukker
Du kan også bruke 70 ml “Tsuyu no moto” konsentrert suppekraft og tilsette 70 ml vann i stedet for kraftoppskriften ovenfor.
Skjær biffen i veldig tynne skiver og løken i tynne skiver. Separer soppene.
Legg alle buljongingrediensene eller den utvannede suppekraften i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk og la det syde i rundt 2 minutter til det er mykt.
Tilsett biff og sopp i pannen og kok på middels varme i rundt 5 minutter.
Legg de kokte ingrediensene over en bolle med ris og topp med posjert egg.