Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke og Bålmat
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Kantarell - Cantharellus cibarius
400-500 g friske, rensede, snittede kantareller
(20-50 g tørket sopp, vannet ut 30-60 minutter, bløtevannet brukes)
3 revne gulrøtter
1 stor tomat
15 g margarin
1 liter hønsebuljong (av terning)
1/2-1 ts salt
1/4 ts støtt safran eller karri
Fres de rensede og skårne kantarellene med grønnsakene et par minutter i smeltet margarin. (Brukes karri eller safran røres dette inn i margarinen først).
Spe med buljongen. La det hele syde under lokk ca 20 minutter.
Kronblad av ringblomster kan gjerne tilsettes på slutten av koketiden.
Smak til med salt.