Gyllen kantarellsuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Gyllen kantarellsuppe

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Bålmat Forrett Middag

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

400-500 g friske, rensede, snittede kantareller

(20-50 g tørket sopp, vannet ut 30-60 minutter, bløtevannet brukes)

3 revne gulrøtter

1 stor tomat

15 g margarin

1 liter hønsebuljong (av terning)

1/2-1 ts salt

1/4 ts støtt safran eller karri

Fremgangsmåte

Fres de rensede og skårne kantarellene med grønnsakene et par minutter i smeltet margarin. (Brukes karri eller safran røres dette inn i margarinen først).

Spe med buljongen. La det hele syde under lokk ca 20 minutter.

Kronblad av ringblomster kan gjerne tilsettes på slutten av koketiden.

Smak til med salt.