Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Jeg elsker hummus, som egen rett og som tilbehør. Legg et lag med hummus på en tallerken og du har et digg grunnlag å toppe med masse godt. Denne gangen en enkel variant med masse deilig sprøstekt ugress…
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Løvetann - Taraxacum
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
5 dl tørre kikerter
Vann til utvanning
1,5 dl nøytral olje
Saft fra en halv sitron
4 ss tahini
3,5 dl kikertkokevann, evnt vann
2 fedd hvitløk
3 ts spisskummen
3 ts salt
1 ts malt koriander
Olje til å ringle på hummus
Topping:
1 neve skvallerkål
1 neve løvetannblader
1 neve løvetannknopper
1 fedd hvitløk
Olje til steking
Ristede sesamfrø til dryss
Legg kikertene i kaldt vann og la de stå å svelle over natten. Skyll og sil de utvannede kikertene og dekk de med vann i en kjele. Kok opp og la koke i 10-15 minutter. Sil og la kikertene renne av, men spar på kokevannet. Bland kikertertene med olje, sitronsaft og tahini og ca. halvparten av kokevannet. Finmos blandingen med en stavmikser eller en kjøkkenmølle. Bland i krydder og hvitløk og litt og litt av kokevannet, mos til du får en bra konsistens. Jo finere og mer silkemyk konsistens jo bedre. Oppskriften gir ca. 1,3 dl hummus.
Stek ugresset skvallerkål og løvetann i olje og hvitløk til det blir gyllent og sprøtt. Smak til med salt og pepper. Ringle litt olje over hummusen og dryss over det stekte ugresset samt ristede sesamfrø.