Hvalkjøttgryte med tørket sopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Hvalkjøttgryte med tørket sopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Middag Gryterett Sjømat Hovedrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

600 g hvalkjøtt

1 stor løk

5 stilker stangselleri

2 gulrøtter

2 ss soppmel, dvs finknust, tørket sopp

40-50 g tørket steinsopp

1 ts rosmarin

1 ts oregano

1 ts chilipulver

1 ts karri

2 ts buljongpulver

3/4 liter vann eller kraft

Erstatt gjerne 2 dl væske med rødvin

Fremgangsmåte

Skjær opp grønnsakene og legg dem lagvis sammen med skivet eller strimlet hvalkjøtt, gjerne brunet på forhånd, men ikke nødvendig.

Krydder og væske helles over til slutt, og gryta setter i 200 graders stekeovn i 30-60 minutter, eller til grønnsaker og kjøtt er slik du vil ha det.