Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke og Bake
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
600 g hvalkjøtt
1 stor løk
5 stilker stangselleri
2 gulrøtter
2 ss soppmel, dvs finknust, tørket sopp
40-50 g tørket steinsopp
1 ts rosmarin
1 ts oregano
1 ts chilipulver
1 ts karri
2 ts buljongpulver
3/4 liter vann eller kraft
Erstatt gjerne 2 dl væske med rødvin
Skjær opp grønnsakene og legg dem lagvis sammen med skivet eller strimlet hvalkjøtt, gjerne brunet på forhånd, men ikke nødvendig.
Krydder og væske helles over til slutt, og gryta setter i 200 graders stekeovn i 30-60 minutter, eller til grønnsaker og kjøtt er slik du vil ha det.