Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
En julerett: Borsjtsj med traktkantareller
Verken traktkantareller eller rødbeter er julemat her hjemme, selv om fargene absolutt kler høytiden! Men i Polen er denne kombinasjonen en helt tradisjonell rett til julebordet. Vi har fått en flott oppskrift på borsjtsj med traktkantareller fra Anna-Elise Torkelsen. Verdt å prøve! Oppskriften er for fire personer.
Traktkantareller - Craterellus tubaeformis
2,5 dl sammenkokte traktkantareller
2 sjalottløk
1 stor rødbete
1 fedd hvitløk
2 ts tomatpure
1 l buljong
salt, pepper
creme fraiche
hakket persille
smør til steking
Skjær løken smått opp og stek den sammen med traktkantarellene i smør. Ha dette i en kjele og bland med revet rødbete. Hell over buljong. Tilsett presset hvitløk og tomatpure. Varm opp og småkok suppen til rødbeten er myk. Smak til med salt og pepper. Serveres med en klatt creme fraiche og hakket persille.