Juleborsjtsj med traktkantareller | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Juleborsjtsj med traktkantareller

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Polsk Julemat Borsjtsj Middag

Om oppskriften

En julerett: Borsjtsj med traktkantareller

Verken traktkantareller eller rødbeter er julemat her hjemme, selv om fargene absolutt kler høytiden! Men i Polen er denne kombinasjonen en helt tradisjonell rett til julebordet. Vi har fått en flott oppskrift på borsjtsj med traktkantareller fra Anna-Elise Torkelsen. Verdt å prøve! Oppskriften er for fire personer.

Sankeråvare

Traktkantareller - Craterellus tubaeformis

Ingrediens

2,5 dl sammenkokte traktkantareller

2 sjalottløk

1 stor rødbete

1 fedd hvitløk

2 ts tomatpure

1 l buljong

salt, pepper

creme fraiche

hakket persille

smør til steking

Fremgangsmåte

Skjær løken smått opp og stek den sammen med traktkantarellene i smør. Ha dette i en kjele og bland med revet rødbete. Hell over buljong. Tilsett presset hvitløk og tomatpure. Varm opp og småkok suppen til rødbeten er myk. Smak til med salt og pepper. Serveres med en klatt creme fraiche og hakket persille.