Juletebrød med juleblåbærsyltetøy | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Juletebrød med juleblåbærsyltetøy

Sankeråvare

Stikkord

kaker jul bakst blåbær mjødurt

Om oppskriften

Denne oppskriften vant julekalenderkonkurransen 2022 den 5. desember. Vi fikk den av Mona Lundby, forfatter av boken Lær å bruke kortreiste ville krydderurter fra naturen
med Kunstnerkokken. Oppskriften står også i boken. Mona skriver:

«Jeg har tatt utgangspunkt i en gammel tebrødoppskrift fra min mor fra 1970-tallet og gjort den om til deilig juletebrød med juleblåbærsyltetøy. Jeg pleier å bruke brunt sukker i stedet for hvitt sukker. Det brune sukkeret er litt bedre på smak, og er en tanke søtere, så da kan man bruke litt mindre sukker. Jeg har erstattet litt av hvetemelet med havregryn, kokosrasp og kokosmel så det blir litt mer å bite i og litt mer smak. I tillegg bruker jeg mitt eget mjødurtsukker med smak av sommer, honning og mandel i deigen og i blåbærsyltetøyet».

 

 

Sankeråvare

Mjødurt - Filipendula ulmaria

Blåbær - Vaccinium myrtillus

Resten av informasjonen er kun tilgjengelig for medlemmer

Bli medlem!

Glemt passord?