Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke og Koke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
400 g frisk eller fryst steinsopp (40 g tørket)
2-3 ss smør
1 stor løk
1 ss tomatpuré
1 kopp espressokaffe (0,5 dl)
1/4 ts tørket timian
1 dl fløte
Salt, pepper
Skjær løken i tynne skiver.
Smelt smøret i stekepanne.
Når det skummer, legger du i løken og lar det surre i 5 minutter. Imens deler du soppen i biter, som has over løken.
Dynk med kaffe, salte og pepre og la det hele syde i 10 minutter.
Bland inn tomatpureen, og rør i blandingen nå og da mens det syder videre noen minutter.
Rør til slutt inn fløten, la det hele koke inn nok et par minutter.
Nydelig på pasta eller som fyll i pannekaker, i rundtstykker som skal varmes i ovn, eller som stuing til kalv eller kylling.