Kaffestuet steinsopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kaffestuet steinsopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Middag Saus Stuing Tilbehør

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

400 g frisk eller fryst steinsopp (40 g tørket)

2-3 ss smør

1 stor løk

1 ss tomatpuré

1 kopp espressokaffe (0,5 dl)

1/4 ts tørket timian

1 dl fløte

Salt, pepper

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver.

Smelt smøret i stekepanne.

Når det skummer, legger du i løken og lar det surre i 5 minutter. Imens deler du soppen i biter, som has over løken.

Dynk med kaffe, salte og pepre og la det hele syde i 10 minutter.

Bland inn tomatpureen, og rør i blandingen nå og da mens det syder videre noen minutter.

Rør til slutt inn fløten, la det hele koke inn nok et par minutter.

Nydelig på pasta eller som fyll i pannekaker, i rundtstykker som skal varmes i ovn, eller som stuing til kalv eller kylling.