Søte soppruter med krokanlokk | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Søte soppruter med krokanlokk

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Kaker og brød og Desserter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Kake Dessert Krokan Søtt

Om oppskriften

Dette er egentlig en toscakake med sopplokk. Alle typer sopp kan brukes, gjerne blanding av flere typer. Super måte å bruke tørket sopp på. Og nøtteallergikere kan trygt spise denne toscakaken.

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Kremler - Russula

Risker - Lactarius

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

Kakerøre:

2 store egg

150 g farin

100-120 g hvetemel

20 g finknust tørket sopp (kan utelates)

1,5 ts bakepulver

50 g smeltet smør (margarin)

0,5 dl melk

 

Lokk av soppkrokan:

70 g smør (margarin)

150 g farin

20-25 g tørket sopp

2 ss hvetemel

2-4 ss melk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170-180 grader.

Smelt smøret og avkjøl.

Visp egg og farin til eggedosis og sikt mel og bakepulver i, rør det inn sammen med smøret og melken.

Fordel røren i smurt og strødd form, 20×30 cm, eller rund form om du foretrekker det. Stek kaken på nederste rille i 15-20 minutter. Imens lager du soppkrokanen:

 

Smelt smøret i en kjele og rør inn farin, sopp, hvetemel og melk.

La det småsurre en stund. Blandingen må være så tyntflytende at den er lett å smøre på kaken. Blir den for tykk, spe med melk og la det surre en stund til.

Smør den søte soppmassen jevnt over hele kakens overflate og sett den tilbake i ovnen, nå på midterste ribbe.

Stek ytterligere 15-20 minutter eller til den er gyllen og overflaten stivnet.

Skjær opp kaken i små ruter på størrelse med konfekt.