Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Konservere
Chutney passer ypperlig til ost, kjøtt, fugl og vilt.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Kantarell - Cantharellus cibarius
fersk kantarell, renset (400g)
1,5 gul løk
12 svisker eller lik mengde rosiner
1 rød chili
2 ss finhakket ingefær
1,5 ts kvernet pepper
1 ss revet pepperrot
1 ts salt
2 kanelstang
2 ss olje til steking
Lake:
6 dl vann
2 dl eddik, 7% brun
6 dl sukker (2dl hvitt og 4 dl brunt)
Bland sammen laken først og la den småkoke til alt sukker er oppløst og at laken er kokt litt inn, ca 20 minutter.
Kutt løk, chili og ingefær og stek blankt og mykt i en stor kasserolle. Hakk soppen i mindre biter og stek med. Hell over laken, tilsett finhakket svisker, pepper, salt, kanelstang og pepperrot. La det koke på lav varme i ca 1,5 time. Følg med og rør om med jevne mellomrom. Det skal bli syltetøykonsistens og husk det stivner ytterligere etter avkjøling.
Fyll den varme chutneyen på sterile glass, avkjøl og sett glassene kjølig.
Nydelig til ost, kjøtt, fugl og vilt.
Jeg har også laget chutney med traktkantarell på samme oppskrift…kjempegodt!