Kantarell chutney | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kantarell chutney

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Søtt Syltetøy Marmelade Koldtbord

Om oppskriften

Chutney passer ypperlig til ost, kjøtt, fugl og vilt.

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

fersk kantarell, renset (400g)

1,5 gul løk

12 svisker eller lik mengde rosiner

1 rød chili

2 ss finhakket ingefær

1,5 ts kvernet pepper

1 ss revet pepperrot

1 ts salt

2 kanelstang

2 ss olje til steking

 

Lake:

6 dl vann

2 dl eddik, 7% brun

6 dl sukker (2dl hvitt og 4 dl brunt)

Fremgangsmåte

Bland sammen laken først og la den småkoke til alt sukker er oppløst og at laken er kokt litt inn, ca 20 minutter.

Kutt løk, chili og ingefær og stek blankt og mykt i en stor kasserolle. Hakk soppen i mindre biter og stek med. Hell over laken, tilsett finhakket svisker, pepper, salt, kanelstang og pepperrot. La det koke på lav varme i ca 1,5 time. Følg med og rør om med jevne mellomrom. Det skal bli syltetøykonsistens og husk det stivner ytterligere etter avkjøling.

Fyll den varme chutneyen på sterile glass, avkjøl og sett glassene kjølig.

Nydelig til ost, kjøtt, fugl og vilt.

Jeg har også laget chutney med traktkantarell på samme oppskrift…kjempegodt!