Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Desserter
Tilberedning: Konservere
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.
Fotograf: Anne Mæhlum
Kantarell - Cantharellus cibarius
250 g renset kantarell
1 dl vann
3 dl sukker
1
Kok opp vann og sukker. Kutt opp kantarell i små biter og la soppen koke med i rundt 30 minutter. Fisk opp kantarellbitene med en hullsleiv og legg de på et bakepapir og tørk soppen i sopptørker eller i stekeovnen på rundt 50 grader med døra på gløtt. Spar på resten av sukkerlaken. Når soppen er tørket så har du knasende søt kantarell-knask som passer i desserter, bakst og som dryss. Legg knasket på tette glass.
2
Tips: Sil sukkerlaken i et klede for å fjerne smårusk og kok den ytterligere inn. Fyll på glass og sett kjølig. Deilig sirup med kantarellsmak som er vilt godt på vaniljeis eller gresk yoghurt og nøtter. Overraskende godt faktisk!