Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar og Drikke
Tilberedning: Konservere
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Kantarell - Cantharellus cibarius
Plukk små, faste og helt perfekt kantareller. Børst dem grundig rene, ikke vask dem. Legg en raus neve kantareller i en krukke med skrulokk og hell over en halvflaske nøytral vodka. Skru lokket ordentlig til, la stå og trekke på et kjølig sted i 4-5 dager, eller til soppen har lagt seg på bunnen av krukka. Sil gjennom kaffefilter. Bør drikkes iskald, gjerne i bittesmå frostede glass. Frostede glass anbefales til alle drikker som er uklare, det ser mer delikat ut.
Med kantarelldram som utgangspunkt kan du lage en riktig god likør: rør inn granskuddsirup, vanlig sukker eller sukkerlake etter smak og server iskald.