Kantarelldram | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kantarelldram

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Drikke

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Dram Snaps Drikke Alkohol Konservere

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

Fremgangsmåte

Plukk små, faste og helt perfekt kantareller. Børst dem grundig rene, ikke vask dem. Legg en raus neve kantareller i en krukke med skrulokk og hell over en halvflaske nøytral vodka. Skru lokket ordentlig til, la stå og trekke på et kjølig sted i 4-5 dager, eller til soppen har lagt seg på bunnen av krukka. Sil gjennom kaffefilter. Bør drikkes iskald, gjerne i bittesmå frostede glass. Frostede glass anbefales til alle drikker som er uklare, det ser mer delikat ut. 

Med kantarelldram som utgangspunkt kan du lage en riktig god likør: rør inn granskuddsirup,  vanlig sukker eller sukkerlake etter smak og server iskald.