Kantarellfylt ørret | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kantarellfylt ørret

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Middag Fisk Sjømat Hovedrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

1 bekkørret eller fjellørret på 300-400 g

100 g kantareller

1 finhakket løk

1 neve persille (rbenneselse eller ryllik kan brukes)

1 neve grovhakkede umodne hasselnøtter (kan sløyfes)

Olje eller smør til steking

En skvett hvitvin eller sitronsaft

Fremgangsmåte

Fyll:

Surr kantareller og løk mykt i litt olje eller smør, tilsett det grønne og hakkede umodne hasselnøtter (kan erstattes med hakkede mandler). Juster smaken med salt eller soppekstrakt.

 

Rundrens og tørr fisken. Stapp inn så mye du får plass til av fyllet, legg fisken på aluminiumsfolie og skvett over hvitvin eller sitronsaft. Pakk godt inn og stek fiskepakken på grillen eller i stekeovnen 15-20 minutter.