Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Kantarell - Cantharellus cibarius
1 bekkørret eller fjellørret på 300-400 g
100 g kantareller
1 finhakket løk
1 neve persille (rbenneselse eller ryllik kan brukes)
1 neve grovhakkede umodne hasselnøtter (kan sløyfes)
Olje eller smør til steking
En skvett hvitvin eller sitronsaft
Fyll:
Surr kantareller og løk mykt i litt olje eller smør, tilsett det grønne og hakkede umodne hasselnøtter (kan erstattes med hakkede mandler). Juster smaken med salt eller soppekstrakt.
Rundrens og tørr fisken. Stapp inn så mye du får plass til av fyllet, legg fisken på aluminiumsfolie og skvett over hvitvin eller sitronsaft. Pakk godt inn og stek fiskepakken på grillen eller i stekeovnen 15-20 minutter.