Kantarellmuffins | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kantarellmuffins

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Matpakke Turmat Niste Muffins Rundstykke

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

100-125 g finhakket fersk/fryst kantarell eller 20-25 g knust, tørket

1 neve finhakket tørket aprikos (eller ananas)

1 egg

1,25 dl melk eller vann

50 g smeltet smør

3 ss granskuddsirup (eller sukker)

smeltet smør til pensling

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader.

Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og bland inn kantarell og aprikos, egg, melk og smør pluss det søte.

Rør godt sammen og fordel i 12 muffinsformer.

Pensle med litt smør.

Stek i 12 minutter eller til overflaten er gyllen.