Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Kaker og brød
Tilberedning: Bake
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Kantarell - Cantharellus cibarius
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
100-125 g finhakket fersk/fryst kantarell eller 20-25 g knust, tørket
1 neve finhakket tørket aprikos (eller ananas)
1 egg
1,25 dl melk eller vann
50 g smeltet smør
3 ss granskuddsirup (eller sukker)
smeltet smør til pensling
Sett stekeovnen på 225 grader.
Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og bland inn kantarell og aprikos, egg, melk og smør pluss det søte.
Rør godt sammen og fordel i 12 muffinsformer.
Pensle med litt smør.
Stek i 12 minutter eller til overflaten er gyllen.