Om oppskriften
Wenche Eli Johansen fra Nyttevekstforeninga Ålesund, sin oppskrift på kantarellsuppe.
Fotograf suppe: Wenche Eli Johansen
Fotograf kantarell: Jim Andre Stene
Ingrediens
Masse små kantareller
Sjalottløk og hvitløk
God kyllingkraft (flere typer kraft kan brukes)
Mye vellagret hvit ost, som parmesan
Urter
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Sjalottløk og hvitløk finhakkes og “blankes” i smør 5-10 min.
Spe i kraften og kok opp.
Tilsett soppen.
Bland inn ønsket mengde parmigiano, grana padana, eller norsk fyldig ost. Osten tilsettes like før servering.
Dryss over den stekte soppen og urter etter smak
Tilsett litt salt og pepper.
Salt er lurt å ha i til slutt, da flere av ostene kan være litt salte.
Suppen er på en måte en klar suppe, men sopp og ost jevner den på et vis.