Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Kinesisk vasspest-suppe

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Kinesisk Asiatisk Buljong

Om oppskriften

Denne er sterkt inspirert av en suppe jeg har fått hos vår gode venn Einar – han er herved kreditert. 

Når du plukker vasspest er det viktig at du velger de friske grønne skuddene. De kan holde seg i kjøleskapet et par dager (kanskje mer?) i en bolle med kaldt vann.

Av Anne Merethe Mathisen og Reidar Haugan. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2009.

 

Sankeråvare

Vasspest - Elodea canadensis

Ingrediens

1 ss sesamolje 

1 ss nøytral olje 

2 kinesiske hvitløk (meget finsnittet i tynne skiver) eller 4-5 fedd vanlig hvitløk 

1 l god grønnsaksbuljong 

1-2 ts sweet chilisaus 

Litt pepper 

1 liten strimlet gulrot 

1 stor neve klippet (1-3 cm) vasspest etter smak

Fremgangsmåte

Varm oljen, stek hvitløken myk, og pass på at den ikke blir sprø og brun. Hell på buljong og tilsett chilisaus og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la gulrota trekke med i et par minutter før du tilsetter vasspest og serverer. Pynt eventuelt med sesamfrø. Nok til 4 personer. Dette er ikke mye å bli mett av, men smaker og varmer godt. Kan tilsettes tofubiter eller glassnudler. Eventuelt kan suppa serveres med godt brød for å mette mer. Et utmerket eksempel på at velsmakende mat ikke trenger å ta lang tid å tilberede – eller koste mer enn panten på et par store brusflasker.