Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra kompendiet «Bruk av skarpe risker», laget av Miraculix, Sør-Varanger sopp- og nyttevekstforening med støtte fra Finnmarkeiendommens Grønne midler.
Rødbrun pepperriske - Lactarius rufus
Skjeggriske - Lactarius torminosus
Hulriske - Lactarius trivialis
Kokosriske - Lactarius glyciosmus
250 g salte risker
(ca. 3 dl når hakket)
125 g kjøttdeig
1 dl strøbrød
1 dl melk eller vann-fløteblanding (gir bedre smak)
1 stk løk
1 ss smør for å brune/frese løken
1 stk egg
1 ss potetmel
hvitpepper
(salt)
Soppen males eller finhakkes med kniv. Strøbrød og væske blandes og får svelle. Løk hakkes og brunes. Alle ingredienser blandes og smaken sjekkes. Man lager boller som stekes i stekepanne eller i langpanne i ovnen.