Kjøttboller med salte risker | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kjøttboller med salte risker

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Middag Tapas Koldtbord

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra kompendiet «Bruk av skarpe risker»,  laget av Miraculix,  Sør-Varanger sopp- og nyttevekstforening med støtte fra Finnmarkeiendommens Grønne midler.

Sankeråvare

Rødbrun pepperriske - Lactarius rufus

Skjeggriske - Lactarius torminosus

Hulriske - Lactarius trivialis

Kokosriske - Lactarius glyciosmus

Ingrediens

250 g salte risker

(ca. 3 dl når hakket)

125 g kjøttdeig

1 dl strøbrød

1 dl melk eller vann-fløteblanding (gir bedre smak)

1 stk løk

1 ss smør for å brune/frese løken

1 stk egg

1 ss potetmel

hvitpepper

(salt)

Fremgangsmåte

Soppen males eller finhakkes med kniv. Strøbrød og væske blandes og får svelle. Løk hakkes og brunes. Alle ingredienser blandes og smaken sjekkes. Man lager boller som stekes i stekepanne eller i langpanne i ovnen.