Klorofyllpesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Klorofyllpesto

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Enkel Saus Tilbehør Krydder

Om oppskriften

Klorofyll er viktig for planters fotosyntese, og betyr rett og slett «grønt blad». Grønne grønnsaker og urter inneholder mye vitaminer og jern, også smaker de så deilig.

Pesto er en italiensk saus. Den er kjent siden romertiden, i mange ulike former, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. Du kan lage pestoen i en morter, kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Bruk gjerne økologiske råvarer.

 

Oppskriften er hentet fra prosjektet Turmat fra hele verden og nettstedet Turmat.no.  Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv med hensikt å bygge bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur.

Sankeråvare

Marikåpe - Alchemilla

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Brennesle - Urtica dioica

Ramsløk - Allium ursinum

Løvetann - Taraxacum

Ingrediens

1 håndfull friske urter (f.eks. brennesle, marikåpe, skvallerkål, ramsløk og løvetann)
hvitløksbåt
2 ss gresskarkjerner
1 ts salt
2 ss økologisk sitronsaft
1 ts revet sitronskall
5 ss revet parmesan
1 dl økologisk olivenolje

Utstyr:

Skjærebrett til urtene

Kniv

Spiseskje

Rivjern

Desilitermål

Morter eller blender

Fremgangsmåte

Skyll urtene godt. Fjern alle tykke og harde stilker og blader.

Skrell og grovhakk hvitløken.

Riv sitronskallet fint på rivjern.

Ha urter, hvitløk, gresskarkjerner og salt i morteren.

Knus bladene til du har en grov blanding.

Bland inn sitronsaft, revet sitronskall og parmesanost.

Tilsett oljen og bland godt.