Kløversirup | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kløversirup

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Dessert Sirup Søtt Saus

Om oppskriften

Bare for kua, å nei da! De morsomme blomsterballene som blir den vakreste hodepryd sammen med andre sommerblomster, er også mat for folk. Rødkløver, skogkløver og hvitkløver er kjent av de fleste. Sukkertopp kalte vi rødkløver i barndommen, og suttet på kronbladene. Småkløver sa vi om de hvite, men jeg husker ikke at jeg spiste dem – da.

VIKTIG! Den som er allergisk overfor peanøtter, bør ikke spise kløver-plantene er i slekt med hverandre.

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kløver - Trifolium

Ingrediens

En rosa og delikat sirup til fruktsalat og andre desserter. Sirupen er meget holdbar og kan også brukes som sukkerlake ved koking av frukt og bær til dessert.

1 del kløverblomster (rødkløver, skogkløver, hvitkløver osv.)

1 del vann

2-3 deler sukker

Fremgangsmåte

Hell sukker og vann i en kjele og varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst.

Kok laken i 3 minutter og ha deretter i blomstene.

La stå og trekke 15-20 minutter over svak varme eller til du har en tyntflytende sirup.

Sil og fyll på ren flaske.