Krabbebisk med tromsøpalmefrø | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Krabbebisk med tromsøpalmefrø

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Supper og Småretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Forrett Fransk Klassisk

Om oppskriften

Krabbebisk med chili og tromsøpalmefrø

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2018.

Sankeråvare

Tromsøpalmefrø - Heracleum persicum

Ingrediens

Til 8 porsjoner.

 

½ kg krabbeskall

1 dl hvitvin

3 dl vann

100-150 g smør

2 sjalottløk

5-25 tromsøpalmefrø, etter hvor intens smak du ønsker

1 rød chili

2,5 dl fløte

Litt olje som tåler høy varme

Salt

Pepper

Eventuelt noen dråper sitron

Eventuelt litt fløte

 

Fremgangsmåte

Varm opp stekeovnen på 180 grader. Legg krabbeskallene i en langpanne og rist skallene i 15 minutter.

Knus tromsøpalmefrøene i en morter. Skjær sjalottløk og chili fint. Ha litt matolje, løk, chili og knuste tromsøpalmefrø i en gryte og fres til det får en gylden farge. Tilsett vin og reduser det kraftig. Tilsett smør og krabbeskall, 3 liter vann og kok opp. La gryten trekke i tre til fem timer. Sil av kraften og reduser kraften til to liter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt sitron eller fløte dersom du ønsker det.

Du kan fryse denne suppen i porsjonspakker for senere bruk.