Sankeråvare: Tang og tare og Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Småretter, Sauser og Salater
Tilberedning: Rawfood
Krabberøre med rabarbra og strandvekster.
Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2018.
Fjæresauløk - Triglochin maritima
Gressløkblomster - llium schoenoprasum
Strandkjempe - Plantago maritima
Remtang - Himanthalia elongate
Til 6 – 8 porsjoner
500 til 1000 gr ferdig renset hvitt krabbekjøtt
500 gr majones. Du kan enten lage din egen tangmajones eller bruke kjøpemajones.
300 gr eller seks håndfuller strandvekster, slik som fjæresauløk og strandkjempe
100 gr havvekster, slik som remtang
300 gr rabarbra
Gressløkblomster til pynt
Plukk blomstene fra blomsterstanden på kløverblomstene og gressløkblomstene. Legg de på en asjett.
Skjær rabarbraen i fine skiver. Riv eller skjær havvekster og strandvekster i passende biter. Bland krabbe, grønnsaker og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Strø gressløkblomster over og server.