Krabberøre med strandvekster | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Krabberøre med strandvekster

Sankeråvare: Tang og tare og Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter, Sauser og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Tang Alge Pålegg Blomster Sjømat

Om oppskriften

Krabberøre med rabarbra og strandvekster.

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2018.

Sankeråvare

Fjæresauløk - Triglochin maritima

Gressløkblomster - llium schoenoprasum

Strandkjempe - Plantago maritima

Remtang - Himanthalia elongate

Ingrediens

Til 6 – 8 porsjoner

 

500 til 1000 gr ferdig renset hvitt krabbekjøtt

500 gr majones. Du kan enten lage din egen tangmajones eller bruke kjøpemajones.

300 gr eller seks håndfuller strandvekster, slik som fjæresauløk og strandkjempe

100 gr havvekster, slik som remtang

300 gr rabarbra

Gressløkblomster til pynt

 

Fremgangsmåte

Plukk blomstene fra blomsterstanden på kløverblomstene og gressløkblomstene. Legg de på en asjett.

Skjær rabarbraen i fine skiver. Riv eller skjær havvekster og strandvekster i passende biter. Bland krabbe, grønnsaker og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Strø gressløkblomster over og server.