Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper og Småretter
Tilberedning: Koke
En syrlig, men fyldig og kremet engsyresuppe med fløte.
Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.
Engsyre - Rumex acetosa
Smør til steking
1/2 løk
4-6 never hakket engsyre
2 ss mel
150 ml krem- eller matfløte
1/2 liter kyllingbuljong (eller nok til den konsistensen du vil ha)
Salt og pepper
Stek løken myk i smøret. Tilsett engsyre. Stek et par minutter. Rør inn melet for å starte jevningen. Bruk maizena om du ikke vil bruke mel. Hell i matfløte litt om gangen mens du rører. Deretter heller du i kyllingbuljongen til du får ønsket tykkelse på suppen. Ha gjerne en liten klatt med creme fraiche eller rømme på toppen og et par engsyreblader som pynt.