Kremet engsyresuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kremet engsyresuppe

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper og Småretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Syrlig Kremet Friskt

Om oppskriften

En syrlig, men fyldig og kremet engsyresuppe med fløte.

Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.

Sankeråvare

Engsyre - Rumex acetosa

Ingrediens

Smør til steking

1/2 løk

4-6 never hakket engsyre

2 ss mel

150 ml krem- eller matfløte

1/2 liter kyllingbuljong (eller nok til den konsistensen du vil ha)

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

Stek løken myk i smøret. Tilsett engsyre. Stek et par minutter. Rør inn melet for å starte jevningen. Bruk maizena om du ikke vil bruke mel. Hell i matfløte litt om gangen mens du rører. Deretter heller du i kyllingbuljongen til du får ønsket tykkelse på suppen. Ha gjerne en liten klatt med creme fraiche eller rømme på toppen og et par engsyreblader som pynt.