Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Koke
Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Tekst og bilder: Anne Elisabeth Scheen.
Kantarell - Cantharellus cibarius
Steinsopp - Boletus edulis
Til fire porsjoner:
150 g renset sopp
1 liten løk eller 1⁄2 stor løk, finhakket
1 fedd hvitløk, hakket eller presset i hvitløkspresse
2 ss smør
1 ss soyasaus
3 dl matfløte
1 pakke cherrytomater (valgfritt)
250 g spaghetti eller tagliatelle (båndspaghetti)
salt og pepper
Del soppen i skiver eller biter og stek den. Når soppen er stekt, skrur du ned varmen og tilsetter finhakket løk. Fortsett å røre. Løken skal ikke bli brun, den skal bare bli blank. Ha i hvitløken og la surre i et minutt.
Hell over matfløten og soyasausen. Smak til med salt og pepper. Skru av platen og la det stå stå en stund, slik at soppsmaken setter seg bedre i sausen.
Kok pastaen som det står på pakken. Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet. Ha pastaen oppi soppsausen og bland den godt inn.
Del cherrytomatene i to og ha oppi sausen. Hvis sausen er litt tykk, kan du tilsette litt vann. La det hele småkoke 5 minutter på lav varme.
Dersom du bruker tørket sopp, trenger du 15–20 gram. Begynn med å surre smør, løk og hvitløk på lav varme. Knus den tørkede soppen med hendene og ha den i steke- pannen når løken begynner å bli blank. La det surre et minutt. Der- etter fortsetter du etter oppskriften.