Kremet soppspaghetti | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kremet soppspaghetti

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Pasta Hverdag Middag Enkelt Nybegynner

Om oppskriften

Pasta med sopp er veldig godt! Prøv denne soppspaghettien med kantarell, steinsopp eller annen sopp du er glad i.

Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Tekst og bilder:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Til fire porsjoner:

150 g renset sopp

1 liten løk eller 1⁄2 stor løk, finhakket

1 fedd hvitløk, hakket eller presset i hvitløkspresse

2 ss smør

1 ss soyasaus

3 dl matfløte

1 pakke cherrytomater (valgfritt)

250 g spaghetti eller tagliatelle (båndspaghetti)

salt og pepper

Fremgangsmåte

Del soppen i skiver eller biter og stek den. Når soppen er stekt, skrur du ned varmen og tilsetter finhakket løk. Fortsett å røre. Løken skal ikke bli brun, den skal bare bli blank. Ha i hvitløken og la surre i et minutt.

Hell over matfløten og soyasausen. Smak til med salt og pepper. Skru av platen og la det stå stå en stund, slik at soppsmaken setter seg bedre i sausen.

Kok pastaen som det står på pakken. Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet. Ha pastaen oppi soppsausen og bland den godt inn.

Del cherrytomatene i to og ha oppi sausen. Hvis sausen er litt tykk, kan du tilsette litt vann. La det hele småkoke 5 minutter på lav varme.

Dersom du bruker tørket sopp, trenger du 15–20 gram. Begynn med å surre smør, løk og hvitløk på lav varme. Knus den tørkede soppen med hendene og ha den i steke- pannen når løken begynner å bli blank. La det surre et minutt. Der- etter fortsetter du etter oppskriften.