Krepsesalat med vasspest | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Krepsesalat med vasspest

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør

Sankeråvare

Stikkord

Pålegg Sjømat Smårett Kanapé

Om oppskriften

Når du plukker vasspest er det viktig at du velger de friske grønne skuddene. De kan holde seg i kjøleskapet et par dager i en bolle med kaldt vann.

Av Anne Merethe Mathisen og Reidar Haugan. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2009.

Sankeråvare

Vasspest - Elodea canadensis

Ingrediens

2 ss crème fraîche (kan byttes ut med kesam hvis du ønsker en magrere variant) 

1 ss majones 

1 ts tomatpuré 

1 ts sitronsaft 

1 ts sukker 

1/4 ts salt 

Litt pepper 

100 g krepsehaler (reker eller crab-sticks fungerer nok også bra) 

3-4 ss finhakket vasspest

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til dressingen. Rør inn vasspesten og krepsehalene. Kan serveres som egen forrett, a là rekecocktail, det er da nok til 2 personer, er lekkert på toast og nydelig i halve avokadoer. I avokado er det nok til 4 halve stk. Pynt med lekre farger og noen frynser vasspest.