Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør
Når du plukker vasspest er det viktig at du velger de friske grønne skuddene. De kan holde seg i kjøleskapet et par dager i en bolle med kaldt vann.
Av Anne Merethe Mathisen og Reidar Haugan. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2009.
Vasspest - Elodea canadensis
2 ss crème fraîche (kan byttes ut med kesam hvis du ønsker en magrere variant)
1 ss majones
1 ts tomatpuré
1 ts sitronsaft
1 ts sukker
1/4 ts salt
Litt pepper
100 g krepsehaler (reker eller crab-sticks fungerer nok også bra)
3-4 ss finhakket vasspest
Bland ingrediensene til dressingen. Rør inn vasspesten og krepsehalene. Kan serveres som egen forrett, a là rekecocktail, det er da nok til 2 personer, er lekkert på toast og nydelig i halve avokadoer. I avokado er det nok til 4 halve stk. Pynt med lekre farger og noen frynser vasspest.