Kylling med ramsløk | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kylling med ramsløk

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Turmat Prmius Wok Asiatisk Middag

Om oppskriften

Deilig kylling-rett med ramsløk. Oppskrift av Adriana Finstad.

Sankeråvare

Ramsløk - Allium ursinum

Ingrediens

1 pakke strimlet kyllingkjøtt

2-3 ss maisstivelse

3 fedd hakket hvitløk

3 cm hakket ingefær

1 hakket chilli

3 ss soyasaus

2 ss honning

Hakket ramsløk

Olje til steking

Salt

Sesamfrø

Fremgangsmåte

Bland sammen maisstivelsen og kyllingen.

Fyr opp primusen på middels varme.

Stek kyllingbitene i olje.

Stek godt på begge sider og salt underveis.

Ha den ferdigstekte kyllingen over på en tallerken.

Ha i ny olje i panna og fres hvitløk, ingefær og chilli i 1 minutt.

Ha i honning og soyasaus og la det koke i et par minutter.

Vend inn kyllingen og ha i ramsløken helt til slutt.

Server med en gang og topp det hele med sesamfrø.