Labneh med vill-løk

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Vill-løk Allium Labneh Meze Ferskost Tilbehør Dip Pålegg

Om oppskriften

Oppsriften er hentet fra inspirasjonsbloggen Vilt Godt, av Anne Mæhlum. Dette skriver hun om Labneh:
Hengt yoghurt, avrent yoghurt eller labneh som det heter i midtøsten. Det er yoghurt naturell som er avrent for å få en fast ostelignende masse. Veldig enkelt og veldig godt til mye. Til grillmat og meze er denne retten en selvfølge, men også til pålegg eller dipp.

Gjør seg selv, men krever planlegging; beregn fra 12 -48 timer avrenning, avhengig av hvor fast du vil ha massen: jo lenger, jo fastere. Perfekt til å blande i eller toppe med krydderurter og ville vekster. Denne er smakssatt med vill-løk og gressløk, men ramsløk og kinesisk gressløk, seiersløk og hvitløk passer selvfølgelig vel så godt.

Fotograf: Anne Mæhlum

 

Sankeråvare

Vill-løk - Allium oleraceum

Ingrediens

750 g yoghurt naturell, ikke lett
0,5 ts salt
6 ss kryddergrønt
f.eks.:
-gressløk
-ramsløk
-vill-løk
-kinesisk gressløk
-seiersløk
salt og pepper
extra virgin olivenolje til topping
mynte eller urt til pynt

Fremgangsmåte

Sett en sil over en bolle og kle silen med et kjøkkenhåndkle. Fyll yoghurt iblandet salt opp i kjøkkenhånkledet og brett kledet over. La det stå i kjøleskap og renne av i fra 12 til 48 timer, avhengig av hvor fast du vil ha massen. Jo lenger, jo fastere. Finhakk kryddergrønt , rør det inn og smak til med salt og pepper. Sprinkle over med litt god olivenolje og krydderurter.