Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Krydder og tilbehør og Kaker og brød
Tilberedning: Sylte, Konservere og Bake
Denne retten kan serveres på samme måte som lefserull med laks. Lefserullen er laget med saltet sopp, og er frisk og god. Jeg pleier å bruke frossen sopp som jeg tiner og salter.
Denne oppskriften og foto er hentet fra boken Sopp, plukk og bruk av Anne Elisabeth Scheen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2018.
-
Til 40 biter:
150 g saltet sopp
5 vårløk
5 pakke Snøfrisk
5 potetlefser
Vann ut den saltede soppen til den smaker omtrent som spekeskinke. Ha kremosten i en bolle, tilsett hakket sopp og vårløk. Bland det godt sammen. Smør et tykt lag med ost- og soppblandingen på lefsene. En pakke Snøfrisk holder til én lefse. Rull lefsene forsiktig sammen og skjær hver lefserull i åtte biter med en skarp kniv.