Lefserull med saltet sopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Lefserull med saltet sopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Krydder og tilbehør og Kaker og brød

Tilberedning: Sylte, Konservere og Bake

Stikkord

Konservering Saltet sopp Kanapé Forrett Smårett

Om oppskriften

Denne retten kan serveres på samme måte som lefserull med laks. Lefserullen er laget med saltet sopp, og er frisk og god. Jeg pleier å bruke frossen sopp som jeg tiner og salter. 

Denne oppskriften og foto er hentet fra boken Sopp, plukk og bruk av Anne Elisabeth Scheen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2018.

 

Sankeråvare

-

Ingrediens

Til 40 biter:

150 g saltet sopp

5 vårløk

5 pakke Snøfrisk

5 potetlefser

Fremgangsmåte

Vann ut den saltede soppen til den smaker omtrent som spekeskinke. Ha kremosten i en bolle, tilsett hakket sopp og vårløk. Bland det godt sammen. Smør et tykt lag med ost- og soppblandingen på lefsene. En pakke Snøfrisk holder til én lefse. Rull lefsene forsiktig sammen og skjær hver lefserull i åtte biter med en skarp kniv.