Linguini med ramsløkblomster | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Linguini med ramsløkblomster

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Pasta Italiensk Middag Blomster Garnityr

Om oppskriften

Jeg elsker ramsløk i mat, og aller best smaker det nyplukket og fersk!
Oppskrift av Helene N. Remøy.

Sankeråvare

Ramsløk - Allium ursinum

Ingrediens

2 porsjoner lunguini
Fersk chili (etter smak og type)
Hvitløk (etter smak, jeg bruker 3-4 fedd)
Salt og pepper etter smak
2 Sjalottløk
Ca 10 ramsløkblomster med knopp/blomst
Matolje

Fremgangsmåte

Stek finhakket chili, sjalottløk og hvitløk i skiver i olje. Hell oppi ca 0.5 dl olje nr det er ferdigstekt, og la hele ramsløksblomsten surre oppi til den blir myk.
Kok linguini, og bland inn ramsløk/chilioljen. Salt og pepper etter smak. Kan også skvise over en litt sitron.
Topp gjerne med biter av lettstekt mørbrad.