Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Bake
Originaloppskriften fra Cappelens kokebok er med spinat, men den blir enda bedre med skvallerkål!
Oppskriften er beregnet på fire personer. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
7-8 dl kokte grønne linser
350 g hakket og forvellet skvallerkål
3 løk, eller rundt 250 g
1-2 ss margarin eller smør
1 ts tørket timian
1-2 kryddermål salt
Rundt 2 dl revet ost
Skrell løken, skjær den i skiver og fres den myk i fettet i en stekepanne. Dryss over smuldret timian og litt salt. Fordel linsene i en smurt, ildfast form. Dekk dem med skvallerkålen. Salt. Legg deretter på den freste løken. Dryss over revet ost. Gratiner retten midt i ovnen 10-15 minutter ved 225 grader C.