Grønn linsegrateng med skvallerkål | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Grønn linsegrateng med skvallerkål

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Bake

Stikkord

Gratinert Middag Linser Form

Om oppskriften

Originaloppskriften fra Cappelens kokebok er med spinat, men den blir enda bedre med skvallerkål!

Oppskriften er beregnet på fire personer. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Ingrediens

7-8 dl kokte grønne linser

350 g hakket og forvellet skvallerkål

3 løk, eller rundt 250 g

1-2 ss margarin eller smør

1 ts tørket timian

1-2 kryddermål salt

Rundt 2 dl revet ost

Fremgangsmåte

Skrell løken, skjær den i skiver og fres den myk i fettet i en stekepanne. Dryss over smuldret timian og litt salt. Fordel linsene i en smurt, ildfast form. Dekk dem med skvallerkålen. Salt. Legg deretter på den freste løken. Dryss over revet ost.  Gratiner retten midt i ovnen 10-15 minutter ved 225 grader C.