Løkurtpesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løkurtpesto

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Løkurt Alliaria petiolata Tilbehør Pesto Blader Dip

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.

Sankeråvare

Løkurt - Alliaria petiolata

Ingrediens

Ca. 75 g løkurtblader
50 g pinjekjerner
30 g parmesan
0,70 dl olje
¼ ts salt

Fremgangsmåte

Rist pinjekjernene, del parmesan i mindre biter og bland alle ingrediensene i en bolle. Mos alle ingrediensene til pesto med en stavmikser.

Server med brød, eller bruk som smaksrik topping på fisk, kjøtt eller salat.