Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Rawfood
Den friske og likevel sødmefylte smaken til lønneblomstene er nydelig sammen med tomat og mozarella. Til forrett kan du regne to porsjoner per mozarella. Men til en smårett kan du regne en hel mozarella per person.
Hentet fra heftet Lag mat av nyttevekster. Tekst: Jeanette Elden. Foto: Anne Elisabeth Scheen
Lønn - Acer platanoides
1 mozarellaost
1 stor tomat
lønneblomster
litt finsnittet ramsløk
god extra virgin olivenolje
evt. litt vineddik
salt og pepper
Del osten og tomatene i skiver og legg lagvis på en tallerken.
Legg lønneblomstene og litt finsnittet ramsløk oppå, og hell over godt med olivenolje og noen dråper vineddik. Dryss over litt salt og pepper, og server.