Lønneblomst på tomat og mozarella | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Lønneblomst på tomat og mozarella

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Forrett Smårett Enkelt

Om oppskriften

Den friske og likevel sødmefylte smaken til lønneblomstene er nydelig sammen med tomat og mozarella. Til forrett kan du regne to porsjoner per mozarella. Men til en smårett kan du regne en hel mozarella per person.

Hentet fra heftet Lag mat av nyttevekster. Tekst:  Jeanette Elden. Foto:  Anne Elisabeth Scheen

Sankeråvare

Lønn - Acer platanoides

Ingrediens

1 mozarellaost

1 stor tomat

lønneblomster

litt finsnittet ramsløk

god extra virgin olivenolje

evt. litt vineddik

salt og pepper

Fremgangsmåte

Del osten og tomatene i skiver og legg lagvis på en tallerken.

Legg lønneblomstene og litt finsnittet ramsløk oppå, og hell over godt med olivenolje og noen dråper vineddik. Dryss over litt salt og pepper, og server.