Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Steke og Bålmat
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Løvetann - Taraxacum
4 egg
1 rød løk og litt klippet gressløk (eller blanding med purre, hvit løk, gressløk, ramsløk e.l. – bruk det du har)
40-50 løvetannblomster uten den grønne hamsen
salt, pepper, smør (olje) til steking
Varm rikelig med smør eller olje i en panne og la løken surre seg myk uten å ta farge. Slå fire egg over løken.
Hold eggene litt fra hverandre så de lett kan snus.
Dryss rikelig av det gule fra blomstene over eggene, og spre det slik at det ligger gule rufser godt utenfor hvert egg.
Når eggene begynner å stivne, eller undersiden tar farge, snus de forsiktig og stekes til blomstersiden tar farge.
Legg hvert egg på en skive brød, gjerne garnert med litt grønt, og gi et ekstra dryss blomstergult på toppen. Salt og pepper etter smak.
De små kronbladene fra løvetannblomstene stikker frem som en løvemanke rundt hvert egg – derfor navnet løveegg.