Løvetann- og gresskarfrøpesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løvetann- og gresskarfrøpesto

Sankeråvare

Stikkord

Pesto Saus Tilbehør

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum officinale

Ingrediens

2 dl usaltede skrellede (grønne) gresskarfrø

3 hvitløksfedd, finhakket

0,6 dl nyrevet parmesan

1 bunt løvetannblader (ca. 5 dl, løst pakket)

1 ss sitronsaft

1,2 dl ekstra virgin olivenolje

½ ts salt

Svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Fordel gresskarfrøene på et stekebrett og rist dem i ovnen til de begynner å dufte, ca. 5 minutter.
  3. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles.
  4. Kjør hvitløk og gresskarfrø i blender til de er finhakket.
  5. Tilsett parmesan, løvetannblader og sitronsaft, og kjør blenderen til alt er godt blandet.
  6. Mens blenderen går, hell sakte i olivenoljen og kjør til pestoen er glatt.
  7. Smak til med salt og pepper.