Sankeråvare
Stikkord
Pesto
Saus
Tilbehør
Om oppskriften
Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers
Sankeråvare
Løvetann - Taraxacum officinale
Ingrediens
2 dl usaltede skrellede (grønne) gresskarfrø
3 hvitløksfedd, finhakket
0,6 dl nyrevet parmesan
1 bunt løvetannblader (ca. 5 dl, løst pakket)
1 ss sitronsaft
1,2 dl ekstra virgin olivenolje
½ ts salt
Svart pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Fordel gresskarfrøene på et stekebrett og rist dem i ovnen til de begynner å dufte, ca. 5 minutter.
- Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles.
- Kjør hvitløk og gresskarfrø i blender til de er finhakket.
- Tilsett parmesan, løvetannblader og sitronsaft, og kjør blenderen til alt er godt blandet.
- Mens blenderen går, hell sakte i olivenoljen og kjør til pestoen er glatt.
- Smak til med salt og pepper.