Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Løvetann - Taraxacum
2 ss smør
1 liten finhakket løk
2 ss hvetemel
7 dl melk
1 ts salt og et dryss pepper
litt revet muskat
1 ss soppekstrakt
100-120 løvetannblomster, drøye 100 g (ta av litt til pynt)
ev. fløte eller rømme
Smelt smøret, ha i løken og la den surre seg myk uten å ta farge.
Tilsett melet og rør det godt inn.
Varm opp 3/4 av melken og rør den gradvi med melblandingen – pass på at det ikke blir klumper.
Ha i salt, pepper og muskat. La det koke 10-15 minutter.
Tilsett blomstene, unntatt det som skal til pynt.
Ha i resten av melken, rør godt. La småkoke videre 10-15 minutter.
Hvis du en ønsker en ekstra rik suppe, røres inn litt fløte eller rømme like før du tar kjelen av varmen.
Pynt med et ørlite dryss av det friske gule fra blomstene over hver tallerken før servering.