Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter
Tilberedning: Konservere og Koke
LØVETANNGELÉ TIL ALLE ÅRETS DAGER
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Løvetann - Taraxacum
Plukk 365 løvetannblomster
3 appelsiner
2 sitroner
1,5 liter vann
1 kg farin
gelatin
Bruk helt nyutsprungne blomster og fjern den grønne hamsen under. Legges i stor gryte med et tynt lag appelsin- og sitronskiver over. Hell over kaldt vann og la det stå og trekke noen timer. Rør det hele godt sammen, og sil av væsken. Kok opp væsken med sukkeret. Rør inn gelatin (mengde etter hvor mye væske du har), og la det stivne, gjerne i små, pene glass.
Nydelig til kjøtt eller som pikant marmelade til frokost. Uten gelatin er dette en fantastisk velsmakende saft!