Løvetanngelé | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løvetanngelé

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Gelé Tilbehør Søtt Marmelade

Om oppskriften

LØVETANNGELÉ TIL ALLE ÅRETS DAGER

 

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum

Ingrediens

Plukk 365 løvetannblomster

3 appelsiner

2 sitroner

1,5 liter vann

1 kg farin 

gelatin

Fremgangsmåte

Bruk helt nyutsprungne blomster og fjern den grønne hamsen under. Legges i stor gryte med et tynt lag appelsin- og sitronskiver over. Hell over kaldt vann og la det stå og trekke noen timer. Rør det hele godt sammen, og sil av væsken. Kok opp væsken med sukkeret. Rør inn gelatin (mengde etter hvor mye væske du har), og la det stivne, gjerne i små, pene glass.

Nydelig til kjøtt eller som pikant marmelade til frokost. Uten gelatin er dette en fantastisk velsmakende saft!