Løvetannrot-bitters | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løvetannrot-bitters

Sankeråvare

Stikkord

Drink Søtt Dram Drikke

Om oppskriften

Oppskrift på bitters av løvetannrot. Bittersen er ikke spesielt bitter, men har en mild, behagelig bitterhet som gir en fin smak.

Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum officinale

Ingrediens

1 til 1,5 dl tørket løvetannrot

4 til 5 strimler appelsinskall

Ca 2,5 cm stor bit fersk ingefær, skivet

750 ml vodka

Fremgangsmåte

  1. Ha de tørkede urtene i et glass med en kapasitet på ca 1 liter.
  2. Hell hele flasken med vodka over urtene.
  3. Dekk til glasset og la blandingen trekke i 4–6 uker. Den vil få en vakker oransje farge fra appelsinskallet, og løvetannroten vil utvide seg.
  4. Sil urtene ut med en finmasket sil.
  5. Løvetannrot-bitters er nå klar til bruk! Den smaker best når den serveres avkjølt og holder seg lenge i kjøleskapet.