Sankeråvare
Stikkord
Drikke
Tørking
Brenning
Om oppskriften
Løvetannrot kan brukes til å lage kaffe, og smaken ligner faktisk på vanlige kaffebønner. Noen mennesker tåler ikke vanlige kaffebønner fordi det irriterer magen, og for dem kan løvetannrotkaffe være et naturlig alternativ. Oppskriften er hentet fra boken Harvesting and Using Dandelions av Connie McCauley
Sankeråvare
Løvetann - Taraxacum officinale
Ingrediens
Til ca 5 dl kokende vann: 6 spiseskjeer malt løvetannrot
Fremgangsmåte
Tørking av løvetannrot:
- Skjær roten opp i lange strimler, og del dem deretter i fire deler.
- Hvis rotstrimlene er jevne i størrelse, kan du tørke dem i en dehydrator ved 35°C i omtrent én time, eller til de lett knekker når du bøyer dem.
- Hvis du ikke har en dehydrator, kan du soltørke røttene. Dette tar 3–4 dager før de blir helt sprø.
- Oppbevar de tørkede røttene i en lufttett beholder for å unngå at de råtner.
Slik lager du løvetannkaffe
- Hvis du allerede har tørket løvetannroten, skjær den opp i veldig små biter, ca 3–6 mm store.
- Ta frem en middels til stor langpanne og stek rotbitene i en varm ovn ved 100°C i omtrent 3,5 til 4 timer. Rør om jevnlig for å unngå brenning.
- Når rotbitene er ferdig stekt, skal de være brune og helt tørre. La dem avkjøles før bruk.
- Mal de tørkede røttene på samme måte som kaffebønner. Oppbevar det malte løvetannkaffepulveret i en lufttett beholder til det skal brukes.
- For å lage kaffen, tilsett 6 spiseskjeer malt løvetannrot i ca. 5 dl kokende vann. La det trekke i 30 minutter.
- Varm opp igjen til ønsket temperatur, og tilsett melk og honning om ønskelig.