Løvetannsirup | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løvetannsirup

Sankeråvare

Stikkord

Sirup Søtt Dessert Saus

Om oppskriften

Sirup av blomsten på løvetann! Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum officinale

Ingrediens

125 løvetannblomster (ca. 3,5 dl kronblader)

7 dl vann

6 dl sukker

6 -12 dl rå honning

Saften av en halv sitron (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Vask løvetannblomstene og tørk dem på et håndkle. Bruk en kniv til å skjære av kronbladene så nær bunnen som mulig.
  2. Ha kronbladene i en mellomstor kjele og tilsett vann.
  3. Kok opp og la det fosskoke i 30–60 sekunder.
  4. Ta kjelen av varmen, dekk til, og la det trekke over natten på et kjølig sted (kjøkkenbenken eller kjøleskapet fungerer godt).
  5. Neste morgen: sil væsken gjennom en finmasket sil over en bolle. Bruk baksiden av en skje for å presse ut så mye væske som mulig.
  6. Hell væsken tilbake i kjelen, tilsett sukker og sitronsaft, og la det småkoke på lav varme i 1–1 ½ time. Rør av og til.
  7. Sjekk konsistensen ved å dyppe en skje i sirupen, la den kjøle seg litt, og test med fingeren.
  8. Hell sirupen i en lufttett glassbeholder og oppbevar i kjøleskapet.