Sankeråvare
Stikkord
Sirup
Søtt
Dessert
Saus
Om oppskriften
Sirup av blomsten på løvetann! Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers
Sankeråvare
Løvetann - Taraxacum officinale
Ingrediens
125 løvetannblomster (ca. 3,5 dl kronblader)
7 dl vann
6 dl sukker
6 -12 dl rå honning
Saften av en halv sitron (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Vask løvetannblomstene og tørk dem på et håndkle. Bruk en kniv til å skjære av kronbladene så nær bunnen som mulig.
- Ha kronbladene i en mellomstor kjele og tilsett vann.
- Kok opp og la det fosskoke i 30–60 sekunder.
- Ta kjelen av varmen, dekk til, og la det trekke over natten på et kjølig sted (kjøkkenbenken eller kjøleskapet fungerer godt).
- Neste morgen: sil væsken gjennom en finmasket sil over en bolle. Bruk baksiden av en skje for å presse ut så mye væske som mulig.
- Hell væsken tilbake i kjelen, tilsett sukker og sitronsaft, og la det småkoke på lav varme i 1–1 ½ time. Rør av og til.
- Sjekk konsistensen ved å dyppe en skje i sirupen, la den kjøle seg litt, og test med fingeren.
- Hell sirupen i en lufttett glassbeholder og oppbevar i kjøleskapet.