Løvetannslaw | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løvetannslaw

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Salat Grønt

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum officinale

Ingrediens

1 bunt løvetannblader, stilkene fjernet og bladene tynt skåret

1 stor gulrot, revet

½ appelsin, presset

½ sitron, presset

Salt og nykvernet sort pepper etter smak

½ rødløk, veldig tynne skiver

1 skive stekt bacon, hakket

3 ss majones

1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Bland løvetannblader med gulrot, appelsinsaft, sitronsaft, salt og sort pepper i en stor salatbolle. Bruk hendene til å massere appelsin- og sitronsaften inn i løvetannbladene.La stå i noen minutter slik at smakene trekker inn.
  2. Fyll en bolle med isvann.
  3. Kok opp vann i en kasserolle og ha rødløken i det kokende vannet.
  4. La løken koke til den så vidt begynner å mykne, ca. 15–30 sekunder.
  5. Sil av og legg løken umiddelbart i isvannet.
  6. Sil av isvannet, tørk løken på kjøkkenpapir og tilsett den i løvetannsalaten.
  7. Rør inn bacon, majones og olivenolje i løvetannblandingen og vend godt sammen.