Sankeråvare
Stikkord
Tilbehør
Salat
Grønt
Om oppskriften
Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers
Sankeråvare
Løvetann - Taraxacum officinale
Ingrediens
1 bunt løvetannblader, stilkene fjernet og bladene tynt skåret
1 stor gulrot, revet
½ appelsin, presset
½ sitron, presset
Salt og nykvernet sort pepper etter smak
½ rødløk, veldig tynne skiver
1 skive stekt bacon, hakket
3 ss majones
1 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Bland løvetannblader med gulrot, appelsinsaft, sitronsaft, salt og sort pepper i en stor salatbolle. Bruk hendene til å massere appelsin- og sitronsaften inn i løvetannbladene.La stå i noen minutter slik at smakene trekker inn.
- Fyll en bolle med isvann.
- Kok opp vann i en kasserolle og ha rødløken i det kokende vannet.
- La løken koke til den så vidt begynner å mykne, ca. 15–30 sekunder.
- Sil av og legg løken umiddelbart i isvannet.
- Sil av isvannet, tørk løken på kjøkkenpapir og tilsett den i løvetannsalaten.
- Rør inn bacon, majones og olivenolje i løvetannblandingen og vend godt sammen.