Sankeråvare
Stikkord
Syltetøy
Marmelade
Konservering
Søtt
Om oppskriften
Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers
Sankeråvare
Løvetann - Taraxacum officinale
Ingrediens
5 dl løvetannblomster (fjern de grønne delene)
5 dl kokende vann
Skall av 1 sitron
Saften av 1 sitron
7 dl sukker- og pektinblanding (sjekk pakningen for mål)
Fremgangsmåte
- Legg 5 dl løvetannblomster i en bolle og tilsett sitronskall fra én sitron.
- Hell over to kopper kokende vann.
- La blandingen trekke over natten.
- Neste dag, sil blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne alle bladene.
- Tilsett sitronsaft og kok opp.
- Tilsett sukker- og pektinblandingen, og la den koke i 10 minutter. Ta deretter en tallerken til side, og bruk en skje til å slippe et par dråper på tallerkenen. Hvis dråpene er rennende, kok i noen minutter til og fortsett å teste til dråpene “setter seg”.
- Skum av det øverste laget, og hell deretter blandingen over i varme glass.
- Fjern eventuelle luftbobler med en tresleiv eller lignende.
- Sett på lokk og skru til, og la glassene stå på et kjølig sted i 24 timer. Varmen vil få lokket til å “suge seg fast”, slik at syltetøyet blir lufttett.