Løvetannsyltetøy | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løvetannsyltetøy

Sankeråvare

Stikkord

Syltetøy Marmelade Konservering Søtt

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum officinale

Ingrediens

5 dl løvetannblomster (fjern de grønne delene)

5 dl kokende vann

Skall av 1 sitron

Saften av 1 sitron

7 dl sukker- og pektinblanding (sjekk pakningen for mål)

Fremgangsmåte

  1. Legg 5 dl løvetannblomster i en bolle og tilsett sitronskall fra én sitron.
  2. Hell over to kopper kokende vann.
  3. La blandingen trekke over natten.
  4. Neste dag, sil blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne alle bladene.
  5. Tilsett sitronsaft og kok opp.
  6. Tilsett sukker- og pektinblandingen, og la den koke i 10 minutter. Ta deretter en tallerken til side, og bruk en skje til å slippe et par dråper på tallerkenen. Hvis dråpene er rennende, kok i noen minutter til og fortsett å teste til dråpene “setter seg”.
  7. Skum av det øverste laget, og hell deretter blandingen over i varme glass.
  8. Fjern eventuelle luftbobler med en tresleiv eller lignende.
  9. Sett på lokk og skru til, og la glassene stå på et kjølig sted i 24 timer. Varmen vil få lokket til å “suge seg fast”, slik at syltetøyet blir lufttett.