Maitake tempura | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Maitake tempura

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Japansk Asiatisk Smårett Vegetar Tempura Panert

Om oppskriften

Av Maki Fujisaki. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2020.

Sankeråvare

Koralkjuke / Maitake - Grifola frondosa

Ingrediens

100 g maitakesopp

½ kopp mel

½ kopp kaldt vann

Nøytral olje med høyt brennpunkt, for eksempel raps- eller solsikkeolje.

Salt

Fremgangsmåte

Riv sopp i bitstørrelse. Bruk litt av melet til å gi soppen et lett meldryss.

Rør kjapt sammen mel og kaldt vann . Det spiller ingen rolle om noen små klumper er igjen. Dypp soppen i røren.

Ha olje i en kjele og varm opp til rundt 180 grader. Stek til røren blir sprø. Ikke rør maitaken mens den steker, vent til røren blir sprø.  Dryss over salt og spis!