Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke og Konservere
Matjessild- og epletartar på rugbrød med strandsmellesalat. Kanapé eller tapasrett til 4 personer.
Av Trond Svendgård. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2018.
Strandmelle - Silene uniflora
70 g matjessild
1 eple
1/2 løk
1 dl rømme eller crème fraîche
1 ss sitronsaft
Litt nykvernet pepper
1 dl eng- eller strandsmelleblader
2 skiver rug- eller pumpernikkelbrød
Fjern eplekjernen og skrell løken. Kutt matjessild, løk og eple i like store terninger. Bland inn rømmen og sitronsaften og smak til med litt nykvernet pepper. Del brødskivene i fire deler og dander røren på toppen med eng- eller strandsmelleblader vendt i litt olivenolje.