Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Matjessild med strandsmellesalat

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke og Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Kanapé Tapas Tartar Sild Sjømat

Om oppskriften

Matjessild- og epletartar på rugbrød med strandsmellesalat. Kanapé eller tapasrett til 4 personer.

Av Trond Svendgård. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2018.

Sankeråvare

Strandmelle - Silene uniflora

Ingrediens

70 g matjessild

1 eple

1/2 løk

1 dl rømme eller crème fraîche

1 ss sitronsaft

Litt nykvernet pepper

1 dl eng- eller strandsmelleblader

2 skiver rug- eller pumpernikkelbrød

Fremgangsmåte

Fjern eplekjernen og skrell løken. Kutt matjessild, løk og eple i like store terninger. Bland inn rømmen og sitronsaften og smak til med litt nykvernet pepper. Del brødskivene i fire deler og dander røren på toppen med eng- eller strandsmelleblader vendt i litt olivenolje.