Multesuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Multesuppe

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter, Sauser og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Kanel Gryterett Molte

Om oppskriften

Det stunder mot jul, og da er det for mange tid for å finne frem det beste og mest eksklusive man har i fryser og kjeller. Multer i en eller annen form kommer da gjerne på bordet i flere av de tusen hjem. Multekrem tør være velkjent for de fleste, men suppe av samme delikatesse er det nok færre smaksløker som har fått juble i fryd over. Derfor anbefaler vi å prøve multesuppe. 

Inspirasjon til oppskriften er hentet fra boken ”Kafé Midnattsol” av Rigmor Skjervagen og Aaslaug Vaa (2005). I oppskriften står det ”vin”. Flere typer vin kan benyttes, men om man ønsker å lage hele retten fra bunnen av kan det nevnes at for eksempel hjemmelaget rabarbravin er godt i denne suppen. Rødvin gir for øvrig fin farge.

Av Magnus Thorvik. Oppskriften ble publisert i  Sopp og nyttevekster nr 4/2012.

Sankeråvare

Multe - Rubus chamaemorus

Ingrediens

1/2 l vin

1/2 l vann

1 kg multer

4 ss maisenna

2 ss smør

1 kanelstang

Sukker

Fremgangsmåte

Bland vin og vann og kok opp med kanelstangen. Ha i multene. Rør maisennaen ut i litt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Suppen skal være fyldig. Smak til med sukker – mengden er avhengig av kvaliteten på bærene og vinen. Til slutt bruner du smøret i en panne og har i suppen. Server suppen rykende varm med en rømmeklatt i midten.