Sankeråvare: Bær og frukt
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter, Sauser og Desserter
Tilberedning: Koke
Det stunder mot jul, og da er det for mange tid for å finne frem det beste og mest eksklusive man har i fryser og kjeller. Multer i en eller annen form kommer da gjerne på bordet i flere av de tusen hjem. Multekrem tør være velkjent for de fleste, men suppe av samme delikatesse er det nok færre smaksløker som har fått juble i fryd over. Derfor anbefaler vi å prøve multesuppe.
Inspirasjon til oppskriften er hentet fra boken ”Kafé Midnattsol” av Rigmor Skjervagen og Aaslaug Vaa (2005). I oppskriften står det ”vin”. Flere typer vin kan benyttes, men om man ønsker å lage hele retten fra bunnen av kan det nevnes at for eksempel hjemmelaget rabarbravin er godt i denne suppen. Rødvin gir for øvrig fin farge.
Av Magnus Thorvik. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2012.
Multe - Rubus chamaemorus
1/2 l vin
1/2 l vann
1 kg multer
4 ss maisenna
2 ss smør
1 kanelstang
Sukker
Bland vin og vann og kok opp med kanelstangen. Ha i multene. Rør maisennaen ut i litt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Suppen skal være fyldig. Smak til med sukker – mengden er avhengig av kvaliteten på bærene og vinen. Til slutt bruner du smøret i en panne og har i suppen. Server suppen rykende varm med en rømmeklatt i midten.